Boendet

Boendet och dess omgivningar

GATHUS

 

 

På Tvärpilen Kivik uppförs Gathus som Parhus. De upplåts dels som äganderätt dels som bostadsrätt. Gathusen på Tvärpilen Kivik har en liten tomt mellan sig och gatan. På motsatt sida om huset finns i några fall en mindre trädgård. Bottenvåningen i ett gathus skall ha direktaccess till markplanet. Uteplatsen blir en utvidgad boarea under de sommarveckor då kvällsmörkret aldrig blir riktigt djupt.

 

BOSTADSRÄTTSLÄGENHETER

 

 

Tvärpilen Kivik har två Bostadsrättsföreningar.

 

Den först byggda, Brudbrödet 1, har sina lägenheter i fyra hus av likartat utseende. I bottenplanet med de mindre marklägenheterna. På första våningen finns de lägenheter som utöver bottenplan också har ett loftplan.

 

Den senare byggda, Brudbrödet 2, har sina lägenheter i parbyggda gathus. De har samtliga ett loftplan. Parkeringsplats och förråd i direkt anslutning till entrén. Stensatta uteplatser på båda sidor om huset.

TVÄRPILEN OCH DESS OMGIVNINGAR

 

 

Att bo i hjärtat av Kivik är att bo i hjärtat av Österlen.

Vad innebär det? Österlen liknar ingen annan del av Skåne eller för den delen Sverige. Den geologiska förutsättningen är förklaringen härtill. Österlen har av en gunstig naturprocess blivit berikad med panoraman av en art och i en mångfald som bedövar många besökare. I en sådan natur vill människor bygga sina kulturer. Så har skett i flera tusen år. Det råder ett kulturellt myller. De små fiskelägena behåller sin särart. Människor kommer och går men byarna består. De utvecklas och Kivik är en av de lysande pärlorna på detta band av mindre samhällen och fiskelägen.

FINNER DU VAD DU SÖKER?

 

 

Vårt team står till ditt förfogande för att svara på frågor och för att tillhandahålla mer information.