Gathus Typ C

Gathus Typ C

GATHUS TYP C

 

 

Friköpta parbyggda Gathus - centralt placerade på området Tvärpilen Kivik. De vetter med sin lilla trädgårdsdel åt områdets mittpunkt - Littorinaparken. Interiört är dessa gathus en utveckling av de sex första gathusen som byggdes under 2017/18. Samtliga med två badrum, ett mindre på loftvåningen och ett större på markplanet. Materialval är något uppgraderat. Exteriört är de helt i överensstämmelse med den tidigare typen av gathus. Små lättskötta tomter med sköna inredda utedäck på båda sidor av huset. Uppvärmt förråd i anslutning till entrén.

 

Exteriört - En med smågatsten av granit bågslagen gång leder fram till entréns halvmånformade svarta granitsten. Entrédörren av Österlensk modell tillverkad av det lokala snickeriet, inramas av en stukatur.


Två parkeringsplatser i direkt anslutning, stensatta också de men med en större sten. På båda sidor av huset finns ett utedäck belagd med svarta betongplattor. Däcket på trädgårdssidan nås från vardagsrummets glasdörrar. En liten täppa för dem med odlings/blomsterintresse.

 

Interiört - Innanför entrédörren väntar en generös hall. Från hallen nås dels köket, ljust och välutrustat, dels sovrummet, tyst och bekvämt, dels badrummet med duschplats, klinkergolv, kakelväggar och allt övrigt som bekvämlighet i den zonen ställer krav på. Kökets materialval och utrustning är något uppgraderat i förhållande till de första sex gathusen. Sovrummet är lugnt beläget, möblerat med en större och inredd garderob.

 

Integrerat med köket öppnar sig ett vardagsrum och matrum med ett rikt ljusinflöde från glaspartier på båda långsidorna. Upplevelsen i rummet bestäms också av dess volym - rummet är öppet i nock. Trappan till loftplanet är av ek eller smide med en matchande balustrad och räcke. 

 

Lägenheterna är disponerade så att vardagens liv skall äga rum i markplanet. Sommarhalvåret blir uteplatserna en integrerad del av bostaden, inte olikt det som kan upplevas i Italiens Toscana. (Österlen betraktas med viss rätt för Skånes Toscana.)

 

Loftet - Den vackra trappan leder upp till ett välinrett loftplan. De båda frontespiserna med sina franska balkonger ”lyfter” snedtaket och ger utöver ett rikt ljusinflöde också två rymliga möbleringsbara rum. Planlösningen utgörs i standardutformandet av två sovrum. Hallrummet disponeras efter behov och intresse. Därtill ett badrum med toalett och dusch.

 

Direkt i anslutning till entrén finns ett isolerat förråd om 7 kvm.


FINNER DU VAD DU SÖKER?

 

 

Vårt team står till ditt förfogande för att svara på frågor och för att tillhandahålla mer information.

Projektledare

Sven Erik Borglund

Mellby byväg 12

277 35 Kivik

svenerik@sebab.eu

+46 (0)76 - 631 26 50

Copyright © All Rights Reserved

Vi reserverar oss för eventuella fel som kan ha smygit sig in på hemsidan. Hemsidan är bäst lämpad för dator och läsplatta, men kan också läsas på mobil.

Bostadsområdet

Tvärpilen

Littorinavägen 1-36

277 30 Kivik